Het is zo raar, eerst hebben we nog langer dan een maand en nu nog maar een aantal dagen. Wanneer de vraag komt : “ilvy heb je alles al klaar” is het enige wat ik kan doen, heel zenuwachtig kijken en nee zeggen. Want gossie ik heb nog niets klaar en nog niets geregeld. Oke dat is wel erg overdreven, de reis is geregeld en woning voor de komende 3 weken ook, maar dat is ook alles. Ik heb nog geen koffers ingepakt, nog niet veel met DUO geregeld….

Roy zegt alleen maar, dat ik me geen zorgen hoef te maken, alles komt goed. En natuurlijk komt het ook allemaal goed, maar tja ik moet nog zoveel en heb voor mijn gevoel zo weinig tijd nog!

Ik ga naar Finland, naar Jakobstad, een plek wat niet toeristisch is en de meeste mensen amper het bestaan van weten. Zelfs ik wist een maand geleden het bestaan namelijk nog niet. Jakobstad voor een maand, een maand les volgen, les geven (?) en begeleiden van leerlingen daar.. Ik vind het erg spannend. Daar is geen Mark die me kan helpen, als ik er niet meer uitkom.

Over Mark gesproken, helaas was mijn laatste stage dag daar Donderdag, we hadden een opendag, waarbij de expositie open was en allemaal mensen langs kwamen voor een rondleiding. Echt een gezellige dag, mooi weer, leuke mensen etc. De “laatste” stage dag, was een mooie afsluiting van een nieuw begin. Ik heb zoveel van Mark geleerd, wat ik nu in praktijk kan brengen. Mark zelf zit nu ergens in Portugal, te genieten van het mooie weer daar.

Zodra we in Finland zijn, ga ik samen met Roy onze ervaringen daar bloggen! Zodat jullieĀ het idee krijgen dat je bij ons was.

Facebookmail

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *