We hebben het weekend overleefd.. het weer was erg grauw (ik hoorde, dat in Nederland het net zo deprimerend was..) Het dorp, Jakobstad, is geloof ik alles op loop afstand te doen. Maar omdat ze hier heel erg van ruimte houden lijkt het zoveel groter dan wat we gewend zijn.

Gisteren hebben we een poging gedaan tot boodschappen.. ze vieren hier geen Pinksteren en de supermarkten zijn open op zondag, wat heel erg handig even was ! Er is hier een hele grote supermarkt waar je letterlijk alles kan kopen. We k9882363b-ea97-4ba1-b248-0089c6b96968wamen er achter dat veel zweedse woorden het zelfde lijken als nederlands, dus op zich was boodschappen doen niet de grootste uitdaging ( Jakobstad is een Zweeds spreken
d gedeelte in Finland) Nadat we boodschappen hebben gedaan, kregen we een appje van Maria! Ze wilde ons mee nemen om Jakobstad te laten zien en om een kijkje te nemen bij het strand, waaaaw wat mooi, ik wil bij het strand wel wonen! Zo rustgevend en zo stil, echt even een zen moment. 7859c733-a470-4512-bc36-d79ac512798aBij het strand was een klein restaurant waar we wafels hebben gegeten, die overigens erg lekker waren!

Vandaag was een totaal andere dag, een leuke maar erg slopende dag. Ik merk dat het Engels praten al makkelijker word en iets was Roy en ik ook al tegen elkaar praten. We kregen een uitgebreide rondleiding door de school en echt die is heel heel heel groot, zo zo zo zo groot. (ik hoop dat je snapt hoe groot het is) We 9be5a0a3-a9a0-4c9a-8221-9396426d22cdhebben ook veel mensen ontmoet, op de school zijn veel verschillende richtinge¬†n en de leerlingen zijn zo goed. Ik durf gewoon bijna niet mijn eigen werk te showen. Vandaag hebben we dus vooral veel mensen ontmoet en gepraat. Later op de dag hadden ze gelukkig nog een klein klusje voor ons, ik begrijp nog niet helemaal wat het was, maar we moesten 2 grote planken zwart maken voor de piano. Morgen gaan we kijken naar portfolio presentatie’s van de leerlingen. Dit is wel in het zweeds, maar gelukkig met veel foto’s waardoor we misschien er iets meer van snappen.

Doeggg x

8db298a4-9a95-42c7-8f66-3da02074ca50

 

Facebookmail

4 thoughts on “De zon begint te schijnen

  1. Super leuk om het te lezen wat jullie er allemaal doen erg spannend natuurlijk. Ik blijf jullie volgen en Roy moet ik eens een keer z,n zegje doen of heeft hij het te druk met die rendieren? Haha.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *