Daar zijn we dan, na meer dan 14 uur te reizen met een aantal complicaties.. wat vooral slechte planning van ons was (oeps) uiteindelijk alles gered en aangekomen.

Finland is zoals wat ik zag in de trein, vooral bomen, bomen en bomen. Of de trein rijd vooral door niet bewoond gebied rond. Wat heel goed mogelijk is, natuurlijk.
Toen we in Pännäinen aankwamen kwam Maria ons ophalen, wat erg lief was ! vanuit daar was het nog een kleine 10 min met de auto naar Jakobstad. Maria heeft ons een kleine rondleiding gegeven door de school. De nederlandse regering met hun zoveel vierkante meter per leerling zou hier echt een heleboel van kunnen leren, zo heeft elke leerling hier een eigen “Hokje” wat ongeveer 2×2 is en ondertussen kunnen ze ook nog gebruik maken van het looppad als ruimte en dan klagen zij over ruimte gebrek.. ze moeten eens bij ons komen kijken hihi.

Na de rondleiding zijn we naar de woning gegaan, dit is een oude brandweerplek, wat door de gemeente gratis word “verhuurd” aan buitenlandse studenten van de academie, op het moment zijn wij de enige in dit gebouw, wat wel super creapy is (lange hal, donkere hal, krakend geluid.. ) Maar alles is beter dan niets. Roy zijn hoofd is na een uur dingen doen, waarvan ik niet weet wat; eindelijk rustig, want hij kan eurosong kijken! Nu maar hopen dat die niet mee gaat zingen, ach gelukkig heb ik spotify en netflix.

Nou voor vandaag is er eigenlijk niet meer te melden.. ik post onze mooie selfies en foto’s er nog even bij en dan tja.. Slaaplekker!

IMG_0940

IMG_0942

IMG_0948

IMG_0949

IMG_0950

Facebookmail

3 thoughts on “FINLAND

  1. Ziet er tof uit en je verhaal is ook leuk om te lezen. Morgen, maandag gaat het naar ik aanneem beginnen, veel sterkte en houdt onze eer hoog. Kunst en kwaliteit is julie kracht. Groeten vanuit Portugal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *