Naamloos-1Vandaag, woensdag 18 november 2015, is na veel stressen, zweten, vallen en opstaan het kinderboekje: Kammie voltooid!

Kammie is een onderzoek geweest naar het ontwerpen van een kinderboekje (of brochure) met behulp van verschillende Adobe-programma’s. Hierbij heb ik naast de doelgroep ook onderzoek gedaan naar het werken met Photoshop, Indesign, Illustrator en Acrobat pro. Deze programma’s heb ik mij zo eigen gemaakt, dat ik ze professioneel kan gebruiken.

beerkijktomhoogDe ontwerpen van het boekje heb ik eerst met potlood geschetst en daarna met scantechnieken overgezet in Photoshop. In Photoshop heb ik de ontwerpen ingekleurd en daarna de ontwerpen overgebracht in Indesign.
Indesign is een DTP (desktoppublishing programma) waarin je het boek (publicatie) opmaakt.

Tevens wordt het boekje met de hand ingebonden. Dit ga ik doen bij Betsie Hijlkema in Slochteren. Zij is boekbindster en geeft voor de gelegenheid een cursus boekbinden aan Mark en mij.

Mijn doelgroep zijn kinderen in de leeftijd van 3-6 jaar. Waar ik naar gezocht heb, is begrijpbaar taalgebruik, doeltreffende afbeeldingen, lengte van het verhaal aansluitend op een gemiddeld concentratieboog van de desbetreffende leeftijdscategorie.kammiesst

Kammie is een kameleon en heeft een knuffelbeer waarmee zij allemaal avonturen beleeft. In het eerste verhaal dat nu af is, zijn Kammie en beer samen op spokenjacht. Alleen wanneer het licht uitgaat wordt beer heel bang omdat hij niets meer ziet. Hoe dit verder afloopt is natuurlijk alleen te lezen in het boekje zelf ! (op bestelling leverbaar)

Facebookmail

2 thoughts on “Kammie is klaar

  1. Hoi Ilvy wat mooi gedaan
    Wil heel graag 1 bij jou bestellen
    Kan ik straks mooi samen met mn kleinzoon van genieten
    Top
    Groetjes Riena

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *