De dagen vliegen voorbij, we zitten inmiddels al aan het begin van onze 3e week in Finland. Veel tijd om te bloggen heb ik voor me gevoel niet, misschien komt het ook wel een beetje doordat ik er niet zoveel zin in heb, wanneer ik vrij heb, geniet ik daar maar al te veel van en ben ik niet echt bezig met het bloggen en school. Zelfs nu wanneer ik probeer een leuk en zinnig verhaal te bedenken, staar ik naar de aantal zinnen die ik heb geschreven. Ja het is hier erg leuk, ik hou van deze plek, er is hier heel veel ruimte en weinig mensen. Daar hou ik opzicht wel van. Totaal tot rust komen, maar daarnaast ik het ook allemaal wel vermoeiend, we moeten constant in een andere taal spreken. Ik beheers blijkbaar mijn engels beter dan ik had gedacht, maar daarbij blijft het wel vermoeiend om ong. 8 uur per dag in het engels te praten, te denken en te lezen.

Na mijn klaag verhaal, zal ik jullie het verder klagen besparen en de leuke dingen vertellen. Dat wat ik doe ipv verslag leggen voor school of bloggen.

Vrijdag hebben we een dagje vrij genomen, we wilde gaan shoppen in Vaasa. Dit is de stad waar we vorige week lokaal heen wilde, maar toen lag ons bed veel te lekker ! Om vrij te krijgen, moesten we de avond er voor uitgaan, een klein kroegje hier, ook wel bekend als het sportcafé heeft meestal op donderdagavond live muziek. Dit keer was het latino ! erg gezellig, waardoor het allemaal wel wat later werd dan geplant. B2E6761C-DFD8-4BED-8E91-B77D79A1FE7BToch hebben we ons oprijd uit bed kunnen krijgen om de bus te nemen naar Vaasa, en wauw, wat is het hier mooi. Anderhalf uur in de bus zitten en kijken zie ik normaal gesproken als een kwelling maar deze keer had ik er absoluut geen probleem mee. Het zonnetje scheen en de bus kwam langs allemaal mooie plekken, helaas (voor jullie) was ik iets meer aan het genieten dan foto’s mak
n van het mooie landschap.
Maar hé, deste meer reden voor jullie om het zelfde te gaan doen toch? Bij 16 graden is het hier al lekker warm en heb je de mogelijkheid om activiteiten te gaan ondernemen.

Eenmal aangekomen in Vaasa hadden we geen idee waar te beginnen, niet dat het een grote stad is. Je kan het een beetje vergelijken met Emmen/ Assen maar dan is alles met heel veel meer ruimte er tussen. Maar waar begin je met winkelen in een stadIMG_1138 die onbekend voor je is? na 4 uur in Vaasa, zijn we weer terug gegaan naar ons eigen plekje in Jakobstad, gezorgd dat
we lekker konden eten en genieten van de avond. Omdat het toch soort van weekend was, beleven we langer op dan normaal
. Door dit te doen zijn we er achter gekomen dat het hier niet donker word, ja het word schemerig, maar niet dat wat we gewend zijn. Om 12uur, heb je hier nog een rode lucht omdat de zon onder gaat, dit gaat heel traag en om rond kwart over 2 half 3 komt de zon weer op. Goodbye dag en nacht ritme. We hadden natuurlijk al wel eerder door dat het niet zo donker werd als wat we gewend zijn maar dat het zo niet donker werd, was een vreemde gewaarwording.

IMG_1117Zaterdag heb ik geprobeerd om iets meer te gaan doen, daarbij heb ik Roy mee gesleept. Na dat ik rond de IMG_1110middag wakker werd, was ik druk druk druk met alles klaar maken voor onze reis naarHelsinki, de was en noem het maar op. Smiddags zijn Roy en ik naar buiten gegaan, iets wat me erg leuk leek. Wandelen in het
bos, bij de haven in de buurt. maar na 10 meter in het bos te zijn werd Roy aangevallen door de muggen, het was een grappig gezicht, maar hij enjoyde het niet helemaal, ondanks het aangevallen worden, is die gelukkig maar 1 x geprikt. We hebben geprobeerd om iets verder te lopen, ik denk dat we een halve kilometer hebbeIMG_1113n gedaan en toen zijn we maar terug gelopen. Door het oude gedeelte van Jakobstad. Plekjes waar we nog niet waren geweest, langs een bejaardentehuis, wat er tevens ook anders uit ziet dan wat wij gewend zijn.
Net zoals de rollators, ze zijn hier in een soort van step vorm. Ideaal lijkt me dat een 4 wiel step, je kan niet vallen, maar toch een actievere beweging.

Nou Doeeeeg, tot in Helsinki
IMG_1128Oh tijdens het uitzoeken van Foto’s zag ik mijn zelfgemaakte wafels.

Facebookmail

1 thought on “Nog 3 dagen in Jakobstad

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *